Fursecuri cu crema Greentella

Ingrediente
Aluat
200g unt 82 % grasime
380 g faina alba
4 linguri indulcitor natural green sugar- pulbere
1/ 2 baton vanilie sau esenta de vanilie
1 ou
un praf de sare
Crema
Greentella
Glazura
50 g banuti ciocolata amaruie fara zahar Sweeteria
50 ml frisca lichida
Untul la temperature camerei se mixeaza cu indulcitorul,sarea si semintele din batonul de vanilie pana devine spumat. Se adauga oul si se continua mixarea pana la incorporare. La final se adauga faina si se mixeaza pana ce aluatul devine sfaramicios. Aluatul se aduna cu mana […]

Read more...

Prajitura Rapida cu Greentella

Prajitura Rapida cu Greentella
De mult am asteptat aceasta noua gama de la Green Sugar si este cred ca completa de acum.Aceasta noua colectie de produse ne prezinta multa ciocolata belgiana indulcita cu Green Sugar. Banutii de ciocolata belgiana cu 40%, 50% si 70% cacao. Se topesc repede in creme, se pot folosi la glazuri, dar si la bauturi calde.
Cu alte cuvinte se pot adapta usor la retete. Banutii de ciocolata alba contin unt de cacao si de asemenea se […]

Read more...

Fursecuri cu ciocolată și nucă (fără zahăr)

Ne plac fursecurile foarte mult, iar acum de Sărbători parcă sunt mai bune ca oricând. Se potrivesc
tare bine pe mesele festive și sunt tare îndemânoase în sensul că nu trebuie să tai, să pui pe farfurii separat, etc..
Pentru că anul acesta ne gândim la sănătatea lui Moș Crăciun, am decis să le facem fără zahăr cu ajutorul prietenilor de la Green Sugar. Sunt atât de bune încât veți vrea să mai faceți o serie.
Mă gândeam să le denumesc Ferrero […]

Read more...

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea.
Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉
Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la DIVA IN BUCATARIE, insa cum nu a vrut nimeni sa imi sparga nuci :)) am folosit nuca de cocos, dar, cu siguranta voi pregati si varianta cu nuca.
Elementul surpriza al retetei il constituie glazura pregatita cu banuti de ciocolata Sweeteria, deliciosii banuti fara zahar pe care-i […]

Read more...

Chec cu banane si banuti din ciocolata cu lapte

Chec cu banane si banuti din ciocolata cu lapte este un desert rapid, bun pentru orice zi a saptamanii. Recomand sa folositi banane bine coapte, acestea vor conferi o aroma buna checului. Este un mod excelent de a le folosi.
Pentru reteta de chec cu banane si banuti din ciocolata cu lapte aveti nevoie de cateva ingrediente simple, pe care le avem mereu in casa. Mai puteti adauga nuci si puteti glazura checul cu ciocolata.
La chec cu banane si banuti […]

Read more...

Fursecuri norvegiene pufoase si aromate cu condimente

Fursecuri norvegiene este o reteta delicioasa de biscuiti aromati, asemanatori cu turta dulce. Mult mai aromati
Neaparat sa treceti reteta de fursecuri norvegiene la retete de incercat, cu siguranta o veti si repeta.
Ingrediente fursecuri norvegiene
375 gr faina
2 lingurite de scortisoara macinata
2 lingurite ghimbir macinat
1 lingurita cuisoare macinate
3/4 lingurita de sare
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cardamom
250 gr unt
150 gr zahar
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru glazura
banuti din ciocolata alba
bomboane decor
Mod de preparare reteta fursecuri norvegiene
Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimburul, cuisoarele, […]

Read more...

Brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri

De când am primit delicioșii bănuți de ciocolată albi și negri, de la Green Sugar, m-am gândit la aceste minunate brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri.
Au ieșit tare gustoase și aspectuoase așa în două culori!
Blatul este ușor umed, iar pe la mijloc ne întâmpină gustul bănuților de ciocolată, topiți în interior.
Cei albi, de deasupra s-au topit, dar am mai plusat cu alții, pentru aspect și gust intens de ciocolată albă.
Și în plus, este un desert fără […]

Read more...

Snitel in crusta crocanta din fulgi de porumb

Șnițel și duminică… sau dacă mâine e duminică sigur e șnițel la masa de prânz, așa era în copilăria mea, lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici acum! Ce am schimbat?! Am “umblat“ puțin la rețetă și am adaptat-o la o variantă mai sănătoasă, fără faină și fără prajeala în ulei!
Cum procedam?!
– filetăm carnea ( pui, curcan, porc, vițel ) in felii subțiri pe care le frăgezim ușor cu ciocanul de carne, ușor, fără să le rupem.
– condimentăm […]

Read more...

Mic dejun cu musli

Bună dimineața, Oameni Frumoși!
Să ne colorăm ziua frumos, cu un mic dejun hrănitor, bogat în vitamine și minerale! Adesea afirmăm, pe bună dreptate, că “mâncăm din priviri”! Cât se poate de adevărat: culorile ne bucură privirea, ne săturăm privind?! E foarte important să ne placă și vizual ce avem în farfurie, dincolo de miros și gust, partea vizuală este importantă: a mânca este o plăcere care trebuie să ne bucure pe deplin și sufletul… nu doar să ne […]

Read more...

Lupta cu adicțiile psihice de dulce

“Una din cruciadele permanente ale mele, ca și nutriționist și dietetician, este lupta împotriva obezității… și mai ales împotriva limitării uzului în alimentație a zahărului rafinat. Uzul excesiv al zahărului rafinat este primul responsabil de surplusul de țesut adipos și patologiilor conexe supra-ponderalității și obezității.
Din nefericire, creierul uman înregistrează consumul de zahăr ca o adicție – similară cu cea de droguri sau de alcool – și devine foarte dificil de combătut, în special la nivel psihic. Stresul zilnic, traumele […]

Read more...