Mousse cu avocado

Vă este poftă de ceva dulce?! Dacă și la voi duminica este “zi de răsfăț” pot să vă dau o idee de desert sănătos, bun, chiar și în variantă de Post, pe care îl puteți pregăti în doar 10 minute!
Ce să fie? Simplu: mousse de avocado cu ciocolată: sănatos, #fărăzahăradăugat, fără făină și fără coacere!

Cum se pregătește:
Avem nevoie de 2 buc avocado bine copt, de mărime mare, pentru 4 porții de mousse.
Pont❗️❗️❗️ NU vă place avocado, puteți folosi 2 […]

Read more...

Clatite pufoase cu unt de migdale Sweeteria

Ce să fie de mic dejun?! Răsfăț! Clatite pufoase (pancake) pe care să le pregatim Duminica dimineața, în Weekend, dar într-o variantă sănătoasă fără zahăr și fără făină!
Cum procedăm?
Las aici rețeta mea, poate încercați și voi!
Ingrediente:
3 oua întregi sau 2 banane foarte coapte ( bananele înlocuiesc ouăle în această rețetă! )
250 g făină
sau pentru o variantă sănătoasă de clătite și pentru cei cu intoleranță la gluten, folosiți 5 linguri făină de cocos sau de migdale – se […]

Read more...

Fursecuri umplute cu Greentella și nuci

De curând am achiziționat o formă specială pentru diferite feluri de fursecuri și am pus-o la lucru preparând aceste minunate fursecuri umplute cu cremă Greentella și nuci.
Abia așteptam să testez crema Greentella și pot să vă spun că mi-a plăcut maxim.
Iar pentru că această cremă este fără zahăr, îndulcită cu indulcitor natural, am îndulcit și aluatul pentru fursecuri tot cu acelasi indulcitor.
Au ieșit demențiale aceste fursecuri umplute cu cremă Greentella și nuci, se topesc instant de la prima degustare!
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 […]

Read more...

Fursecuri cu crema Greentella

Ingrediente
Aluat
200g unt 82 % grasime
380 g faina alba
4 linguri indulcitor natural din Stevia si eritritol
1/ 2 baton vanilie sau esenta de vanilie
1 ou
un praf de sare
Crema
Greentella
Glazura
50 g banuti ciocolata amaruie fara zahar Sweeteria
50 ml frisca lichida
Untul la temperature camerei se mixeaza cu indulcitorul,sarea si semintele din batonul de vanilie pana devine spumat. Se adauga oul si se continua mixarea pana la incorporare. La final se adauga faina si se mixeaza pana ce aluatul devine sfaramicios. Aluatul se aduna cu […]

Read more...

Prajitura Rapida cu Greentella

Prajitura Rapida cu Greentella
De mult am asteptat aceasta noua gama de la Sweeteria si este cred ca completa de acum. Aceasta noua colectie de produse ne prezinta multa ciocolata belgiana indulcita cu indulcitor natural cu zero calorii. Banutii de ciocolata belgiana cu 40%, 50% si 70% cacao. Se topesc repede in creme, se pot folosi la glazuri, dar si la bauturi calde.
Cu alte cuvinte se pot adapta usor la retete. Banutii de ciocolata alba contin unt de cacao si […]

Read more...

Fursecuri cu ciocolată și nucă

Ne plac fursecurile foarte mult, iar acum de Sărbători parcă sunt mai bune ca oricând. Se potrivesc
tare bine pe mesele festive și sunt tare îndemânoase în sensul că nu trebuie să tai, să pui pe farfurii separat, etc..
Pentru că anul acesta ne gândim la sănătatea lui Moș Crăciun, am decis să le facem fără zahăr cu ajutorul prietenilor de la Sweeteria. Sunt atât de bune încât veți vrea să mai faceți o serie.
Mă gândeam să le denumesc Ferrero Rocher […]

Read more...

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea.
Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉
Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la DIVA IN BUCATARIE, insa cum nu a vrut nimeni sa imi sparga nuci :)) am folosit nuca de cocos, dar, cu siguranta voi pregati si varianta cu nuca.
Elementul surpriza al retetei il constituie glazura pregatita cu banuti de ciocolata Sweeteria, deliciosii banuti fara zahar pe care-i […]

Read more...

Chec cu banane si banuti din ciocolata cu lapte

Chec cu banane si banuti din ciocolata cu lapte, Sweeteria, este un desert rapid, bun pentru orice zi a saptamanii. Recomand sa folositi banane bine coapte, acestea vor conferi o aroma buna checului. Este un mod excelent de a le folosi.
Pentru reteta de chec cu banane si banuti din ciocolata fara zahar, cu lapte, Sweeteria aveti nevoie de cateva ingrediente simple, pe care le avem mereu in casa. Mai puteti adauga nuci si puteti glazura checul cu ciocolata.
La chec […]

Read more...

Fursecuri norvegiene pufoase si aromate cu condimente

Fursecuri norvegiene este o reteta delicioasa de biscuiti aromati, fara zahar, asemanatori cu turta dulce. Mult mai aromati!
Neaparat sa treceti reteta de fursecuri norvegiene la retete de incercat, cu siguranta o veti si repeta.
Ingrediente fursecuri norvegiene
375 gr faina
2 lingurite de scortisoara macinata
2 lingurite ghimbir macinat
1 lingurita cuisoare macinate
3/4 lingurita de sare
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cardamom
250 gr unt
150 gr indulcitor natural
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru glazura
banuti din ciocolata alba fara zahar, Sweeteria
bomboane Sweeteria decor
Mod de preparare reteta fursecuri norvegiene
Intr-un […]

Read more...

Brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri

De când am primit delicioșii bănuți de ciocolată albi și negri, de la Sweeteria, m-am gândit la aceste minunate brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri.
Au ieșit tare gustoase și aspectuoase așa în două culori!
Blatul este ușor umed, iar pe la mijloc ne întâmpină gustul bănuților de ciocolată, topiți în interior.
Cei albi, de deasupra s-au topit, dar am mai plusat cu alții, pentru aspect și gust intens de ciocolată albă.
Și în plus, este un desert fără zahăr, […]

Read more...