Budinca din semințe de chia cu ciocolată și granola

În ultima vreme am încercat să scad consumul de dulciuri din comerț
și am zis să experimentez puțin în bucătărie. Budinca din semințe de
chia este una dintre preferatele mele, însă întotdeauna o combinam cu
banane pisate sau alte fructe. Având o pungă de bănuți de ciocolată de
la Sweeteria, am zis să încerc să fac o budincă din semințe de chia cu
ciocolată.

Ingrediente necesare:

300 ml lapte Meggle fără lactozăsemințe de chia (în funcție de cât de densă […]

Read more...

3 deserturi simple fara lactoza, cu Meggle si Sweeteria

Nimic nu imi iese mai bine decat
clatitele americane si briosele, tot ce trebuie sa fac e sa plec de la o
reteta de baza, simpla, incercata si cu rezultate garantate iar apoi sa
adaug si/sau sa inlocuiesc dupa gust si stoc
Din retetele cele simple, briosele le fac de cam tot atatia ani de cati
a inceput cea mica diversificarea (5 ani) si in functie de ce am, le
fac simple, cu fructe, cu ciocolata, cu crema, […]

Read more...

Inghetata fara zahar facuta acasa cu ingrediente simple marca Sweeteria & Meggle

Chiar daca zilele insorite sunt putine anul acesta, noua ne place
inghetata si o savuram chiar si pe vreme ploioasa. Prefer sa o fac in
casa si sa am libertatea de a incerca diferite variante.

Pentru inceput mi-am pregatit ingredientele, mai multe ca sa am de
unde alege. In final, m-am decis ca in aceasta reteta sa folosesc doar
frisca de la Meggle si banutii de ciocolata de la Sweeteria. Asadar ca si ingrediente avem nevoie de:

Frisca vegetala MeggleBanuti ciocolata […]

Read more...

Reteta prajitura ciocolatoasa (vegana si fara gluten)

Buna dragilor,
Desi pe caldura aceasta nu imi arde sa aprind cuptorul, v-am ramas datoare cu o reteta cu bunatatile primite de la Meggle si Sweeteria.
De Sweeteria ati mai auzit de la mine, insa cu Meggle nu am mai
cochetat aici pe blog, ci doar in viata reala, fiindca sunt mereu de pus
in cos cand vreau sa fac ceva dulce. Stiam, de cand am vazut produsele,
ca voi face ceva ciocolatos, insa am fost in pana de idei […]

Read more...

Desert vegan, fără gluten cu căpșuni și curmale

Recent am experimentat în bucătărie, din dorința unui desert cât mai
sănătos, la care să știu exact ingredientele (spre deosebire de ce găsim
în comerț) și care să fie foarte delicios.

Fără coacere, fără zahăr adăugat, fără gluten și fără lactoză! Și da, iese demențial de bun.

Timp de preparare scurt, de 10-15 minute.
De preferat să folosești un mixer, iar ingredientele să fie atunci
scoase de la frigider (crema mascarpone-like, smântâna frișcă Meggle și
laptele).

Ingrediente folosite pentru 2 porții

42g biscuiți […]

Read more...

Briose vegane cu ciocolata fara zahar si frica de lactoza

Dulciurile prin definiție sunt produse ce conțin zahăr, unele chiar
foarte mult. Astăzi vreau să vin la tine cu o rețetă de un dulce, nu
prea dulce, dar totuși unu sănătos. Cum poate fi dulcele sănătos ?
Simplu pentru că acesta conține o cantitate mică de zahăr sau chiar
deloc. Am astăzi pentru tine o retetă de brioșe vegane.

Până nu demult nu știam ce cu se mănâncă veganul,dar m-am interesat
și cred că e un stil de viață ceva […]

Read more...

Desert vegan cu Meggle si Sweeteria

Astăzi vă delectez cu un desert vegan  delicios, rapid și pe deasupra răcoritor, care vă garantez că o să fie pe gustul tuturor din familie.

Îngrediente

Pentru blat:

250gr făină grâu250gr zahăr brut din trestie de zahăr (puteți folosi și zahărul alb)2 linguri de cacao1 linguriță de praf de coptun vărf de linguriță de sare2 lingurițe de esenșă de vanilie5 linguri ulei de floarea-soarelui250ml de apă plată

Pentru crema de mascarpone:

200gr cremă de mascarpone Meggle150gr cremă de patiserie/decor Meggle ( vegană)1 […]

Read more...

Tiramisu: Repede, bun si incanta privirea

Astăzi
înveți și tu o nouă rețetă de tiramisu. Una și mai bună ca cea pe care
ai savurat-o vreodată. O nouă prăjitură tiramisu ce va rescrie poveștile
tale în fiecare zi, cu care nu vei dezamăgi pe nimeni. Iar pe cei care
nu sunt adepții dulciurilor, îi vei face să ”păcătuiască” în cel mai
delicios mod cu putință.

Tiramisu – ocazia perfectă să cucerești cu gustul bun

Tiramisu
ca la mama lui acasă e foarte bună. Prăjitura autohtonă este și […]

Read more...

Matchamisu – 3 stiluri de prezentare pentru un desert vegan și sănătos

Când vine vorba de rețete inedite nu mă dau în lături de la nimic. De altfel pe blogurile mele veți găsi tot felul de rețete care să păcălească vigilența celor mici în așa fel încât să mănânce un desert sănătos, fără grăsimi și zahăr în exces.

Astăzi însă vă prezint o rețetă care să păcălească papilele gustative, oferind în același timp un desert care să fie potrivit și pentru cei care suferă de diverse alergii alimentare sau de diabet.

Mi-au fost […]

Read more...

Cheesecake fără coacere #fărăzahăradăugat

Pentru toți copiii, “cu mic,
cu mare” am pregătit ceva dulce #fărăzahăradăugat , un cheesecake fără coacere,
la rece, cu ciocolată albă de la #sweeteria.  Rețeta e foarte simplă, gata
in 20 de minute, o las aici, poate vreți să încercați și voi.    
      

Cum
procedăm?!  

✅ pentru blat am pus in
blender biscuiți digestivi fără zahăr (găsiți la supermarket in zona de produse
pentru diabetici!) amestecați cu unt topit. Amestecul de unt și biscuiți este
blatul, îl așezati intr-o tavă cu inel și-l presați […]

Read more...