World Chocolate Masters

Ciocolatieri români în aventura competiției pentru topul mondialToți cei care sunt fascinați de ciocolată știu deja că a fi ciocolatier este o artă subtilă. A fi ciocolatier în topul mondial este o artă și mai complexă, iar anul aceasta ciocolatierii de la noi se aventurează pentru prima dată în cea mai mare competiție de acest gen, World Chocolate Masters. Vlad Niculescu este cel tânăr ciocolatier român și se pregătește intens pentru marele concurs în care s-a înscris; „echipă“ și...

Prajitura cu foi de napolitana, ciocolata si nuca

Imi plac napolitanele, dar evit sa le cumpar din comert pentru ca au enorm de mult zahar si tot felul de grasimi de palmier, chimicale fara numar. De aceea imi place sa fac acasa prajituri cu foi de napolitana, care, pe vremuri, se numeau foi Lica.Cantitati pentru aproximativ 2 kg de prajitura1 pachet de foi de napolitana (180 g)600 g de unt gras (peste 80% grasime)1 lingura de coniac, rom sau visinata200 g de nuca macinata si prajita400 ml de...

Biscuiti Homemade cu #Dulcisor de la Sweeteria

O reteta perfecta chiar si pentru cineva care nu este foarte priceput in bucatarie.Ingrediente:• 480g faina• 2 linguri praf de copt• 2 lingurite #dulcisor de la Sweeteria• un praf de sare• 150g unt rece• 360ml lapte1. Incalziti cuptorul la 215° C.2. Amestecati ingredientele uscate intr-un bol (faina, praful de copt, dulcisor, sare).3. Untul rece il taiati foarte mic sau il dati prin razatoare.4. Puneti laptele (tot rece) si mixati cu o furculita.5. Daca mai e nevoie de faina sau...

Gogosi indulcite cu Dulcisor, glazurate cu ciocolata Sweeteria

Ingrediente:*Gogosi:-280 gr. faină-3 linguri de zahăr Dulcișor-puțină sare-120 ml. lapte călduț-1 ou-40 gr. unt topit-7 gr. drojdie uscată*Pentru glazura de ciocolată:-300 gr. bănuți de ciocolată Sweeteria-arahide glazurate Mod de preparare:1.Într-un castron amestecăm făina cernută cu zahărul Dulcișor și sarea.2.Separat într-un vas punem laptele călduț, oul, drojdia și batem bine cu un tel.3 Adăugăm amestecul de lapte la făină și mixăm la viteză mare cam 3 minute, după aceea, reducem viteza la minim și mai mixăm încă alte 10 minute. Aluatul...

Tarta cu Greentella, dulceata de prune

Ingrediente:*Aluat:-500 gr. făină-100 gr. unt moale-100 gr. unsoare moale-1 linguriță bicarbonat stins în oțet, sau zeamă de lămâie-100 gr. Dulcisor-1 ou-smântână cât cuprinde-puțină sare*Umplutură:-1 borcan gem de prune, gemul lucrat manual cu cele mai putine calorii de pe piata romaneasca-1 cutie Greentella, crema tartinabila cu ciocolată*Mai avem nevoie de:-1 ou pentru pensulat tartaMod de preparare:*Pregătim aluatul de tartă așa :1.Tapetăm cu unt si făină o formă de tartă.2.Într-un castron punem untul, unsoarea, zahărul , sarea și începem să le...

Tarte cu dulceata de mure, unt de arahide si banuti de ciocolata Sweeteria

Ingrediente:-6 coji de tarte- 6 lingurite dulceata de mure Sweeteria-6 lingurite unt de arahide Sweeteria-100 gr. banuti de ciocolata alba Sweeteria-150 gr. banuti de ciocolata neagra (70 %) Sweeteria-6 linguri de frisca neindulcitaDecor:-alune, nuci, migdale, caju-mure proaspete-crengute de menta-razatura din minitabletele de ciocolata Sweeteria-optional:foita de aurMod de preparare:1.Punem in fiecare coaja de tarta cate o lingirita dulceata de mure, si cate o lingurita unt de arahide.2.Punem la topit pe baie de abur banutii de ciocolata alba cu 2-3 linguri...

Halloween Brownie

Pentru ca se apropie Halloween, am pregatit o reteta usoara pentru un dulce fara zahar, cu indulcitori naturali si ciocolata Sweeteria.Ingrediente:– pentru negresa/brownie:150g unt250g banuti din ciocolata amaruie 70% cacao Sweeteria4 oua100g dulcisor Sweeteria1 lingurita vanilie130g fainaun praf de sare35g cacao pudra – optional– pentru stratul de crema:200g crema de branza Philadelphia10g dulcisor Sweeteria1 ou1/2 lingurita vaniliecolorant alimentar (pentru a capata o nuanta “Spookie”)Incalziti cuptorul la 175° C.Topiti untul si banutii de ciocolata Sweeteria in acelasi recipient.Separat, bateti ouale...

Tort cu nuca – blat fara faina

Astazi va arat o reteta de tort din caietul bunicii. Ingredientele sunt simple, insa rezultatul este majestuos.Ingrediente Tort cu nuca - blat fara faina:5 oua50 g cacao neagra150 ml lapte100 g dulcisor1 fiola esenta vanilie1 lingura esenta de rom200 g nuci macinatePentru crema Tort cu nuca - blat fara faina:100 ml frisca lichida100 g banuti de ciocolata #SweeteriaPentru ca acest tort a fost facut pentru o ocazie speciala din familie, l-am ornat mai festiv. Dar il puteti orna dupa...

Blondie fara zahar

In perioada aceasta cu totii suntem mai atenti la ceea ce mancam, iar statul acasa este ocazia perfecta pentru a gati ceva delicios.Aceasta blondie cu ciocolata alba, gem de zmeura si bezea este facuta fara pic de zahar si credeti-ma ca nu s-a simtit nici macar o secunda.Am folosit produsele Sweeteria indulcite natural, fara adaosuri si alte prostii.Iar incepand de anul acesta veti putea gasi astfel de bunatati in toate magazinele DM.De ce aveti nevoie?-2 oua;-1 cana de faina;-ciocolata alba...