Fursecuri norvegiene pufoase si aromate cu condimente

Fursecuri norvegiene este o reteta delicioasa de biscuiti aromati, fara zahar, asemanatori cu turta dulce. Mult mai aromati!
Neaparat sa treceti reteta de fursecuri norvegiene la retete de incercat, cu siguranta o veti si repeta.
Ingrediente fursecuri norvegiene
375 gr faina
2 lingurite de scortisoara macinata
2 lingurite ghimbir macinat
1 lingurita cuisoare macinate
3/4 lingurita de sare
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cardamom
250 gr unt
150 gr indulcitor natural
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru glazura
banuti din ciocolata alba fara zahar, Sweeteria
bomboane Sweeteria decor
Mod de preparare reteta fursecuri norvegiene
Intr-un […]

Read more...

Brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri

De când am primit delicioșii bănuți de ciocolată albi și negri, de la Sweeteria, m-am gândit la aceste minunate brioșe bicolore cu bănuți de ciocolată albi și negri.
Au ieșit tare gustoase și aspectuoase așa în două culori!
Blatul este ușor umed, iar pe la mijloc ne întâmpină gustul bănuților de ciocolată, topiți în interior.
Cei albi, de deasupra s-au topit, dar am mai plusat cu alții, pentru aspect și gust intens de ciocolată albă.
Și în plus, este un desert fără zahăr, […]

Read more...

Snitel in crusta crocanta din fulgi de porumb

Șnițel și duminică… sau dacă mâine e duminică sigur e șnițel la masa de prânz, așa era în copilăria mea, lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici acum! Ce am schimbat?! Am “umblat“ puțin la rețetă și am adaptat-o la o variantă mai sănătoasă, fără faină și fără prajeala în ulei!
Cum procedam?!
– filetăm carnea ( pui, curcan, porc, vițel ) in felii subțiri pe care le frăgezim ușor cu ciocanul de carne, ușor, fără să le rupem.
– condimentăm […]

Read more...

Mic dejun cu musli

Bună dimineața, Oameni Frumoși!
Să ne colorăm ziua frumos, cu un mic dejun hrănitor, bogat în vitamine și minerale! Adesea afirmăm, pe bună dreptate, că “mâncăm din priviri”! Cât se poate de adevărat: culorile ne bucură privirea, ne săturăm privind?! E foarte important să ne placă și vizual ce avem în farfurie, dincolo de miros și gust, partea vizuală este importantă: a mânca este o plăcere care trebuie să ne bucure pe deplin și sufletul… nu doar să ne […]

Read more...

Lupta cu adicțiile psihice de dulce

“Una din cruciadele permanente ale mele, ca și nutriționist și dietetician, este lupta împotriva obezității… și mai ales împotriva limitării uzului în alimentație a zahărului rafinat. Uzul excesiv al zahărului rafinat este primul responsabil de surplusul de țesut adipos și patologiilor conexe supra-ponderalității și obezității.
Din nefericire, creierul uman înregistrează consumul de zahăr ca o adicție – similară cu cea de droguri sau de alcool – și devine foarte dificil de combătut, în special la nivel psihic. Stresul zilnic, traumele […]

Read more...