Tarta rustica cu prune, fara zahar adaugat

Astăzi vă aduc o rețetă de tartă rustică cu prune, ușor acrișoară, parfumată cu un strop de scorțișoară și împerecheată perfect cu înghețată din frișcă Meggle și ciocolată albă Sweeteria. Aluatul este franțuzesc, clasic, ușor sfaramicios, ce se combină ideal cu umplutura cremoasă. Ingrediente foaie tartă 250 g făină125 g unt 80-82% grăsime, la temperatura camerei60 g îndulcitor,1 ou întreg+1 gălbenuș,extract de vanilieun ou pentru uns Se face un aluat potrivit de tare care se întinde în foaie subțire pe hârtie de copt. Eu întind...

Fursecuri Limbi de pisica fara zahar

Toată copilăria mea am avut impresia că aceste fursecuri sunt cele mai sofisticate prăjituri pentru că se făceau doar la anumite ocazii și parcă tot timpul erau prea puține pe masă. Fragede, parfumate și delicate, astăzi vă aduc o rețetă fără zahăr, dar cu același gust delicios ca fursecurile copilăriei mele. Ingrediente: 80 g făină albă de calitate2 albușuri40 g dulcișor80 g unt grasun vârf cuțit sareesență de vanilie Untul la temperatura camerei se freacă bine cu Dulcișor. Când este omogenizat bine, adăugăm vanilia și făina. Separat batem albușul...

Indulcitori artificiali versus indulcitori naturali

Indulcitorii au avantajul unui numar redus de calorii. Se pot gasi ca atare, pentru utilizare in ceai, cafea sau alimente preparate la domiciliu, dar si in produse ambalate, precum inghetata, biscuiti, budinci, bomboane si guma de mestecat, adesea etichetate ca fiind „fara adaos de zahar.” Indulcitorii au de regula mai putine calorii decat zaharul si mai putin efect asupra glucozei din sange (glicemiei) decat alti carbohidrati.  Toate substante folosite pentru a da gust dulce produselor alimentare sunt considerate “indulcitori”. Dar, atentie, pe Internet sau in unele publicatii de lifestyle...

Budinca din semințe de chia cu ciocolată și granola

În ultima vreme am încercat să scad consumul de dulciuri din comerț și am zis să experimentez puțin în bucătărie. Budinca din semințe de chia este una dintre preferatele mele, însă întotdeauna o combinam cu banane pisate sau alte fructe. Având o pungă de bănuți de ciocolată de la Sweeteria, am zis să încerc să fac o budincă din semințe de chia cu ciocolată. Ingrediente necesare: 300 ml lapte Meggle fără lactozăsemințe de chia (în funcție de cât de densă...

3 deserturi simple fara lactoza, cu Meggle si Sweeteria

Nimic nu imi iese mai bine decat clatitele americane si briosele, tot ce trebuie sa fac e sa plec de la o reteta de baza, simpla, incercata si cu rezultate garantate iar apoi sa adaug si/sau sa inlocuiesc dupa gust si stoc Din retetele cele simple, briosele le fac de cam tot atatia ani de cati a inceput cea mica diversificarea (5 ani) si in functie de ce am, le fac simple, cu fructe, cu ciocolata, cu crema,...

Inghetata fara zahar facuta acasa cu ingrediente simple marca Sweeteria & Meggle

Chiar daca zilele insorite sunt putine anul acesta, noua ne place inghetata si o savuram chiar si pe vreme ploioasa. Prefer sa o fac in casa si sa am libertatea de a incerca diferite variante. Pentru inceput mi-am pregatit ingredientele, mai multe ca sa am de unde alege. In final, m-am decis ca in aceasta reteta sa folosesc doar frisca de la Meggle si banutii de ciocolata de la Sweeteria. Asadar ca si ingrediente avem nevoie de: Frisca vegetala MeggleBanuti ciocolata...

Reteta prajitura ciocolatoasa (vegana si fara gluten)

Buna dragilor, Desi pe caldura aceasta nu imi arde sa aprind cuptorul, v-am ramas datoare cu o reteta cu bunatatile primite de la Meggle si Sweeteria. De Sweeteria ati mai auzit de la mine, insa cu Meggle nu am mai cochetat aici pe blog, ci doar in viata reala, fiindca sunt mereu de pus in cos cand vreau sa fac ceva dulce. Stiam, de cand am vazut produsele, ca voi face ceva ciocolatos, insa am fost in pana de idei...

Desert vegan, fără gluten cu căpșuni și curmale

Recent am experimentat în bucătărie, din dorința unui desert cât mai sănătos, la care să știu exact ingredientele (spre deosebire de ce găsim în comerț) și care să fie foarte delicios. Fără coacere, fără zahăr adăugat, fără gluten și fără lactoză! Și da, iese demențial de bun. Timp de preparare scurt, de 10-15 minute. De preferat să folosești un mixer, iar ingredientele să fie atunci scoase de la frigider (crema mascarpone-like, smântâna frișcă Meggle și laptele). Ingrediente folosite pentru 2 porții 42g biscuiți...

Briose vegane cu ciocolata fara zahar si frica de lactoza

Dulciurile prin definiție sunt produse ce conțin zahăr, unele chiar foarte mult. Astăzi vreau să vin la tine cu o rețetă de un dulce, nu prea dulce, dar totuși unu sănătos. Cum poate fi dulcele sănătos ? Simplu pentru că acesta conține o cantitate mică de zahăr sau chiar deloc. Am astăzi pentru tine o retetă de brioșe vegane. Până nu demult nu știam ce cu se mănâncă veganul,dar m-am interesat și cred că e un stil de viață ceva...

Desert vegan cu Meggle si Sweeteria

Astăzi vă delectez cu un desert vegan  delicios, rapid și pe deasupra răcoritor, care vă garantez că o să fie pe gustul tuturor din familie. Îngrediente Pentru blat: 250gr făină grâu250gr zahăr brut din trestie de zahăr (puteți folosi și zahărul alb)2 linguri de cacao1 linguriță de praf de coptun vărf de linguriță de sare2 lingurițe de esenșă de vanilie5 linguri ulei de floarea-soarelui250ml de apă plată Pentru crema de mascarpone: 200gr cremă de mascarpone Meggle150gr cremă de patiserie/decor Meggle ( vegană)1...