Vafe, turta dulce, sau mai bine amandoua

Vafe de turta dulce.De Craciun toata lumea se preocupa cu pregatirea cinelor sofisticate sau pranzurile in familie. Nu stiu de ce nu tratam la fel de festiv si micul dejun, dar aceasta reteta v-a va deschide apetitul de sarbatoare inca de dimineata.Aveti nevoie de:4 oua, 2 cani de faina, praf de copt, o cana de smantana lichida sau iaurt, 4 linguri de zahar brun, 4 linguri se zahar melasat sau melasa si mirodenii: scortisoara, cuisoare, ghimbir si coaja de...

Tort pentru copii

1 iunie este ziua perfecta pentru a sarbatori cu un tort fara pic de zahar, lactate sau oua.Am folosit ingrediente fara zahar, gluten sau aditivi de la Sweeteria asa ca este tortul perfect pentru copii, vegani si diabetici.Ingrediente:-150g de mix de ovaz cu zmeura #Sweeteria;-50ml de ulei de cocos;-1tableta de ciocolata alba cu zmeura;-100g de faina si o lingurita de praf de copt;-2 linguri rase de Dulcisor-indulcitor natural Sweeteria;-100ml de aquafaba (apa de la naut);-2-3 linguri de unt de Caju;-100ml...

Biscuiti cu gem

“Biscuiti cu gem” desertul generatiei noastre si de care am uitat de cand am fost invadati de ataaat de multe tipuri de dulciuri mai mult sau mai putin prietenoase.Eu l-am pregatit de aceasta data cu biscuiti crocanti din ovaz, gem de caise si ciocolata cu lapte, toate #FaraZahar, in aceasta zi care ar trebui sa ne traga tuturor un semnal de alarma:14 Noiembrie este ziua luptei impotriva diabetului.Boala pe care la nivel mondial o au peste 400 de milioane...

Prajitura “fudge” din dovleac de placinta

Prăjitură bogată in fibre și proteine, fără zahăr adăugat! Rețetă pentru 500 g dovleac copt500 g dovleac copt foarte bine1 ou întreg mărime L ( sau 2 ouă mici )2 linguri mari de Faină Sport’s cu portocale4 linguri de cacao pudră varianta “ dark “ fără zahăr ( cacao neagră )2 linguri unt de arahide de la Sweeteria sau 2 linguri de unt 80% grăsime1 praf de sareNU are nevoie de zahăr dacă dovleacul este bine copt este suficient de...

Bomboane de must, rețetă de mostillo authentic

Mostillo este reducerea mustului de struguri proaspăt extras, până când rămâne un lichid vâscos pe care îl putem amesteca cu diverse fructe uscate.Evident, pregătirea este mai simplă decât pare explicat, doar că eu am ales o formă de prezentare diferită. Autenticul mostillo se pune într-un vas și se lasă la răcit, după care se taie felii și se mănâncă simplu sau cu brânză albă, biscuiți, dulceață etc.Ingrediente MostilloAceasta este rețeta de bază, din care eu am preparat doar jumătate ( 1 litru de must) și...

Tarta cu ciocolată albă și rodie

Prăjitură asta este super simplu de făcut astfel că este impropriu zis că are o rețeta. Formele de tartă le fac de obicei când aprind cuptorul și cum am făcut niște cartofi cu ierburi aromate, usturoi și ulei de măsline, am copt două cruste, din care vă arăt astăzi una.Aluat Tarta - 2 forme de 20 cm250 g făină alba,125 g unt 80-82% moale,2 linguri îndulcitor1 ou ...

Tartă fără coacere cu cremă de brânză, ciocolată albă și fulgi de migdale

In reteta de astazi am înlocuit clasicul zahăr cu Dulcișor de la Sweeteria, am folosit bănuți de ciocolată albă Sweeteria, iar pe deasupra am pus fulgi de migdale – o deliciozitate! Bașca, se face extrem de repede .Ingredientele menționate mai jos sunt pentru o formă cu fund detașabil cu diametru de 24 cm.De ce ai nevoie pentru această bunătate de prăjitură: – 600 gr. cream cheese – 250 gr. bănuți ciocolată albă Sweeteria – 400 gr. biscuiți digestivi – 120 gr. unt – 4 linguri lapte – fulgi...

Foi de pandispan, umplute cu crema de vanilie

Ingrediente pentru foaia de la ruladă:3 ouă3 linguri dulcișor3 linguri făină albăCuptorul se încălzește la 200 grade. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare, se adaugă dulcișor și se mixează până se transformă în bezea, adăugăm apoi gălbenușurile și omogenizăm și făina toată odată. Amestecăm de sus în jos cu o spatulă până la încorporare. Compoziția se întinde în tava mare de la cuptor, pe hârtie de copt, cam de jumătate de cm grosime. Se coace 10- 15 minute, la foc...

Cheesecake cu brânză şi îndulcitori Sweeteria

Un desert rafinat, un deliciu pe care îl puteți servi la orice ocazie, acompaniat de o dulceață fină și o cafea bună.Ingrediente bază aluat franțuzesc80 g unt la temperatura camerei1 ouun praf de sare100 grame făinăToate ingredientele se amestecă împreună până formează un aluat consistent. Se face o foaie care se întinde pe fundul unei forme rotunde, cu pereți detașabili,tapetată cu hârtie de copt, având grijă să îmbrăcăm  și pereții la înălțimea de 1-2 cm. Ingrediente cremă de branză1...

Mini clatite americane

Această rețetă testată de nenumărate ori de mine, nu dă greș niciodată și ne ia doar câteva minute pentru a prepara compoziția pentru clătite. Consistența aluatului trebuie să fie puțin mai groasă decât a aluatului de clătite franceze, iar gătirea clătitelor se face în mod diferit.Ingrediente clătite americane2 ouă 250 ml lapte25 g unt topit1/2 linguriță praf de copt250 g ...