Ciocolata, probabil unul dintre cele mai iubite alimente din istorie, a început ca o băutură concentrată din cacao, deloc dulce, ci foarte, foarte amară. Europenii care a gustat-o primii au fost conchistadorii, la masa regelui aztec… și nici nu au putut-o înghiți de amară ce era! Totuși  aztecii se jurau că-și trag puterile din fiertura de cacao cu scorțișoară, vanilie și alte câteva ingrediente locale, niciunul dulce! Așa că europenii întreprinzători au lucrat puțin la rețetă și au îmbunătățit fiertura, cu lapte și siropuri dulci, i-au prins gustul, au adus-o în Europa unde a cucerit toate inimile și alți întreprinzători europeni au găsit modalitatea și adaosurile necesare pentru a o solidifica și a o face mai ușor de transportat. Chimic și fizic nu a fost deloc ușor, lucrând cu untul de cacao care-și tot schimba consistența… ceea ce numim azi „ciocolată“ este rezultatul unui proces îndelung de rafinare a unei idei de câteva mii de ani!

Nutrițional, acest proces de „traducere“ a băuturii aztece chocolatl în tableta de ciocolată dulce adorată azi de cei mici și de cei mari a însemnat adăugarea de ingrediente calorice, cărora cercetările au început să le atribuie efecte din ce în ce mai nocive asupra sănătății. Ca urmare, în ultimele decenii a luat ființă un trend de „întoarcere la origini“ respectiv cultivarea gustului pentru o ciocolată din ce în ce mai „neagră“ adică mai pură, cu un procentaj mai mare de cacao (despre care acum se știe că este bogată în antioxidanți, minerale de calitate și compuși chimici care au cu adevărat darul de a ne energiza corpul și spiritul). Este în același timp o ciocolată fără lapte sau alte lactate și cu din ce în ce mai puțin zahăr și ingrediente dulci în general. Această ciocolată amară are adepții ei, dar majoritatea consumatorilor nu sunt dispuși să renunțe nici la gustul dulce și nici la consistența catifelată a ciocolatei!

Lor le-a venit în ajutor cofetăria Sweeteria, cea mai bună prietenă a gurmanzilor, cărora le-a oferit toate avantajele și răsfățurile ciocolatei, scutindu-i însă de zahărul care subminează organismul și oferindu-le un produs natural și curat!

Ciocolata Sweeteria este prima ciocolata fara zahar, cu indulcitori naturali, produsa in Romania și lucrată manual. Respectând compoziția tipică ciocolatei adevărate, din unt de cacao și masa de cacao premium, pe care o preluam de la cei mai renumiti producatori si exportatori de ciocolata belgiana de pe piata mondiala, laboratoarele Sweeteria i-au potrivit îndulcitori naturali, cu zero calorii sau cu minimum de calorii, în funcție de sortiment. Cele mai multe variante sunt îndulcite cu Dulcișor, un îndulcitor natural marca Sweeteria care conține stevia rebaudiana și eritritol din proumb nemodificat genetic și are zero calorii. Alte variante de ciocolată sunt îndulcite cu nectar de agave, care este tot un îndulcitor natural cu impact glicemic mic și un conținut caloric redus.

Oferta de ciocolată Sweeteria cuprinde acum sortimente variate de ciocolata (alba, cu lapte sau cu diferite concentratii de cacao) simpla, tartinabila sau in combinatii inedite (cu fructe deshidratate, nuci, probiotice, pudre de fructe sau matcha), toate cu acea consistență catifelată care ne place și un gust desavarsit, perfect echilibrat, dulce, dar…FARA ZAHAR!

În plus, la toate aceste sortimente fără zahăr și folosind numai îndulcitori naturali aportul caloric total este mai redus. Deci alege dintre ele dacă ești în căutarea unei ciocolate delicioase, dar care să convină dietei tale de slăbit, de diabet, ketogenice sau pur și simplu ai nevoie de o gustare sănătoasă, convenabilă și pentru copii, dar care să ofere satisfacții gurmande întregii familii!

Filter
  • NOU!

    Ciocolata calda

    0 out of 5
    30,00 lei
  • NOU!

    Orangete in ciocolata amaruie

    0 out of 5
    35,00 lei
  • NOU!

    Orangete in ciocolata cu lapte

    0 out of 5
    35,00 lei
  • NOU!

    Grinotines cu fructe si ciocolata neagra

    0 out of 5
    38,00 lei
  • NOU!

    Arahide in ciocolata cu lapte

    0 out of 5
    30,00 lei
  • REDUCERE!

    NOU!

    Praline artizanale de ciocolata fara zahar – Pachet promo

    0 out of 5
    150,00 lei
  • NOU!

    Praline artizanale de ciocolata alba si cu lapte, fara zahar

    0 out of 5
    80,00 lei
  • DE POST!

    NOU!

    Praline artizanale de ciocolata vegana fara zahar

    0 out of 5
    80,00 lei
  • NOU!

    Banuti de ciocolata cu lapte fara zahar 40% cacao by Chef Laura Eremia 900gr

    0 out of 5
    90,00 lei
  • Banuti de ciocolata alba fara zahar by Chef Laura Eremia 900gr

    0 out of 5
    90,00 lei
  • DE POST!

    Banuti de ciocolata fara zahar 70% cacao by Chef Laura Eremia 900gr

    0 out of 5
    90,00 lei
  • DE POST!

    Ananas in ciocolata fara zahar by Chef Laura Eremia

    0 out of 5
    35,00 lei
  • DE POST!

    Mix nuci si fructe uscate in ciocolata fara zahar by Chef Laura Eremia

    0 out of 5
    35,00 lei
  • Ciocolata cu lapte, mar si portocala Promo 2+1

    0 out of 5
    36,00 lei
  • DE POST!

    NOU!

    Ciocolata amaruie cu spirulina Promo 2+1

    0 out of 5
    40,00 lei
  • Ciocolata cu lapte si caramel sarat Promo 2+1

    0 out of 5
    36,00 lei
  • DE POST!

    NOU!

    Ciocolata amaruie cu polen Promo 2+1

    0 out of 5
    40,00 lei
  • NOU!

    Ciocolata Sports amaruie cu germeni de grau proteici Promo 2+1

    0 out of 5
    40,00 lei
  • NOU!

    Ciocolata Sports cu lapte si germeni de grau proteici Promo 2+1

    0 out of 5
    40,00 lei
  • DE POST!

    NOU!

    Picaturi din ciocolata amaruie, termostabile – Promo 2+1

    0 out of 5
    66,00 lei
  • DE POST!

    Picaturi din ciocolata amaruie, termostabile

    0 out of 5
    35,00 lei
  • DE POST!

    NOU!

    Ciocolata Sports amaruie cu germeni de grau proteici

    0 out of 5
    20,00 lei
  • NOU!

    Ciocolata Sports cu lapte si germeni de grau proteici

    0 out of 5
    20,00 lei
  • Oua de ciocolata – Promo

    0 out of 5
    80,00 lei