Dulcisor Cooking by Sweeteria (1kg pulbere)

DE POST!

Dulcisor Cooking by Sweeteria (1kg pulbere)

75,00 lei

In stock

75,00 lei

Availability: 84 în stoc Categorii: ,

Descriere

Stevia Rebaudiana este denumirea științifică a unei plante verzi care crește sălbatic în special în Paraguay, dar în general în America de sud. Stevia dulce rebaudiana nu are însă nimic de-a face cu ștevia noastră din care se face borș primăvara și care, din câte știm, este acrișoară-amăruie.

Stevia Rebaudiana este o plantă perenă, un tufiș care poate crește câțiva metri. Frunzele, lungi de 2-3 cm, se pot mânca proaspete, uscate sau fierte. Pe limbă ele sunt 300 de ori mai dulci decât zahărul. Nu conțin deloc nici carbohidrați, nici calorii, nu au niciun fel de impact glicemic – practic frunza de stevia creează pe limbă senzația de dulce fără să conțină molecule de zahăr.

Amerindienii tupi guarani au folosit stevia dulce în băuturile lor timp de 1500 de ani. Popularitatea în creștere a steviei a făcut ca ea să fie cultivată și în Uruguay, Brazilia, Israel, Thailanda și China.  Japonezii au dezvoltat o metodă de separare a îndulcitorilor din plante în anii 1970. În Occident, Stevia a devenit populară la începutul anilor 2000. Uniunea Europeană a aprobat introducerea Steviei pe piața îndulcitorilor în anul 2011.

Frunzele de stevia pot fi uscate si macinate fin, rezultand o pudra fina naturala de 40 de ori mai dulce ca zaharul. Aceste frunze neprocesate lasa însă în urma gustului dulce și un gust parazit, un gust puternic asemanator cu lemnul dulce. Frunzele pure, neprocesate (doar uscate) de stevia nu se folosesc tocmai din cauza acestui gust puternic. Chimia moderna obtine substantele dulci din frunzele de Stevia printr-o procedura asemanatoare obtinerii saramurii (folosind doar apa fiarta).

Pentru ca stevia să fie folosită pentru îndulcirea cafelei, ceaiului sau altor băuturi și pentru a prepara dulciuri din ea, după diferite rețete, este nevoie de crearea unei parități cu zahărul ca dozaj și consistență. Aici intervine știința fiecărui producător.

Noi, la Sweeteria, am creat Dulcișor, un îndulcitor natural cu Stevia Rebaudiana cu zero calorii și zero impact glicemic, care se poate folosi ușor, înlocuind o linguriță de zahăr cu o linguriță de pudră de indulcitor.

– 1 lingurita Dulcisor (10 g) = 1 lingura zahar (10 g)
* putere de indulcire similara cu a zaharului

Cantitate: 1kg

Ingrediente Amestec din extract, de inalta puritate, din frunze de Stevia Rebaudiana (max 4%) si eritritol (obtinut din porumb).

Conditii depozitare in loc intunecos, uscat, racoros, la maxim 24 grade C.

8 recenzii pentru Dulcisor Cooking by Sweeteria (1kg pulbere)

  1. 5 din 5

    Cristina G.

    Indulcitorul meu pentru dulciurile preferate❤️❤️❤️

  2. 5 din 5

    Raluca Petrescu

    Un produs foarte bun, îl recomand pt prăjituri!!!

  3. 5 din 5

    Doina Ana Butman

    O alegere sanatoasa pentru diabetici, dar, nu numai!! Desi, amestecul din extract de Stevia Rebaudiana si eritritol (obtinut din porumb) este la fel de dulce, ca obisnuitul zahar de masa (zaharoza), are cu 40% mai putine calorii si 75% mai putini carbohidrati.
    Consumul de zahar (din alimente) afecteaza foarte mult greutatea corporala! “Dulcisor Cooking by Sweeteria”, este, incet absorbit si metabolizat, rezultand o foarte slaba modificare a insulinei. Astfel, el nu va creste zaharul din sange, asa cum se intampla, in cazul zaharului obisnuit, fapt, ce creaza o presiune imensa fata de metabolism, cauzind efecte negative asupra sanatatii.

    • Pavel Elena

      Buna ziua! Multumim pentru aprecieri! Referitor la informatiile scrise de dvs mai sus, dati-ne voie sa facem urmatoarele corecturi: Dulcisor Stevia si eritritol are zero calorii si zero indice glicemic (fata de 400 kcal/100 grame zahar). Rezultatul: nu modifica glicemia, motiv pentru care este recomandat de medicii diabetologi. De asemenea, Dulcisor Stevia nu contine carbohidrati – ceea ce numiti dvs “carbohidrati” sunt de fapt polioli ai zaharului care nu se asimileaza la nivelul intestinului subtire, adica sunt consumati si eliminati ca atare. Multa sanatate!

  4. 5 din 5

    Cristina

    Cel mai bun indulcitor si care nu schimba gustul preparatelor. Recomand❤️

  5. 5 din 5

    Dinu Elena Andreea

    Cel mai bun înlocuitor al zahărului. Trebuie să mă feresc de zahăr pe cât pot și ca să îndulcesc preparatele și dulciurile făcute de mine, apelez la el!

  6. 5 din 5

    Mod Brigitta Helena

    Dulcişorul meu preferat!!!

  7. 5 din 5

    Stan Constanta

    Recomand cu drag. Este perfect.

  8. 5 din 5

    Aguritza.ro

    Excelent pentru prăjiturile, cafeaua soțului. Mai ales că Este diabetic și pentru mine a fost o provocare să găsesc o doluty


Adaugă o recenzie

Valori nutritionale (100 gr):
Grasimi: 0gr
Glucide totale: 96gr
din care zaharuri: 0gr
Polioli: 96gr
Fibre: 0gr
Proteine: 0gr

Availability: 84 în stoc Categorii: ,