Fursecuri cu ciocolată și nucă

Ne plac fursecurile foarte mult, iar acum de Sărbători parcă sunt mai bune ca oricând. Se potrivesc
tare bine pe mesele festive și sunt tare îndemânoase în sensul că nu trebuie să tai, să pui pe farfurii separat, etc..

Pentru că anul acesta ne gândim la sănătatea lui Moș Crăciun, am decis să le facem fără zahăr cu ajutorul prietenilor de la Sweeteria. Sunt atât de bune încât veți vrea să mai faceți o serie.
Mă gândeam să le denumesc Ferrero Rocher românești. 🙂

Ingrediente:

Fursecuri
200 g făină de grâu
50 g cacao
80 g ulei de cocos/unt la temperatura camerei
100 g îndulcitor natural (Stevia si eritritol)
3 gălbenușuri
6 linguri suc proaspăt de clementine
1 praf sare
100 g miez nucă (tocat grosier)
1 albuș

Glazură:
180 g bănuți de ciocolată albă Sweeteria
2 linguri ulei de cocos

Cum procedezi:

Fursecuri:
1. Cerni făina într-un bol, și o amesteci cu cacao și praful de sare.
2. Separat mixezi uleiul de cocos/untul cu îndulcitorul și cu gălbenușurile până devine cremos. Adaugi mixul în ingredientele de la pasul anterior. Totodată adaugi și sucul de clementine, și frămânți până când obții un aluat omogen, dacă îți pare prea tare mai pot adauga una – două linguri de suc, și dacă e prea moale mai adaugi o lingură-două de făină.
3. Pui aluatul într-o folie și îl introduci în frigider pentru o oră (eu l-am uitat vreo 3 zile fiindcă aveam o grămadă de lucruri de făcut).
4. Încălzești cuptorul la 180 grade Celsius și tapetezi o tavă standard de cuptor cu hârtie de copt.
5. Scoți aluatul de la frigider și formezi biluțe (23-25 g/bucată), le dai prin albușul ușor bătut, apoi le tăvălești prin miezul de nucă, le presezi ușor între palme cât să fixezi miezul, și le pui în tavă.
6. Introduci tava cu fursecuri în cuptor pentru 10-15 minute.
7. După coacere le lași să se răcească complet, timp în care pregătești glazura.
8. Pentru glazură pui bănuții de ciocolată albă Sweeteria într-un bol termorezistent împreună cu uleiul de cocos, apoi pui bolul pe bain-marie și topești ciocolata.
9. Scufunzi fursecurile (pe rând) în ciocolata albă topită și le scoți pe un platou tapetat cu hârtie de copt, apoi introduci în frigider până când ciocolata se întărește, sau până în momentul servirii.

Recomand să le faceți cu două zile înainte de a le consuma ca să aibe timp să se frăgezească.

Sursa: http://bucatarealalaplesneala.blogspot.com/2017/12/fursecuri-cu-ciocolata-si-nuca-fara.html?m=1

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *