Mini clatite americane
Această rețetă testată de nenumărate ori de mine, nu dă greș niciodată și ne ia doar câteva minute pentru a prepara compoziția pentru clătite. Consistența aluatului trebuie să fie puțin mai groasă decât a aluatului de clătite franceze, iar gătirea clătitelor se face în mod diferit.
Ingrediente clătite americane
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 25 g unt topit
- 1/2 linguriță praf de copt
- 250 g făină
- 1 lingură îndulcitor natural cu stevia Dulcișor
- 1 vârf linguriță sare
- 1 linguriță suc de lămâie
Mod de preparare
- Într-un bol se bat albușurile spumă cu sarea și sucul de lămâie.
- Separat amestecați restul ingredientelor uscate.
- Adăugați laptele și gălbenușurile și amestecați.
- Mixați amestecul de ingrediente uscate și laptele până obțineți o pastă netedă.
- Adăugați untul topit și albușurile spumă amestecând ușor cu o spatulă.
- Acoperiți și lăsați să stea 15 minute, timp suficient pentru a încălzi tigaia.
- Clătitele se prăjesc la foc mediu în tigaia unsă cu ulei.
- Dacă vreți clătite mai mari, turnați un polonic în centrul tigăii și lăsați să se formeze clătita.
- Pentru mini pancakes se toarnă cu o lingura câte o cantitate mică de aluat.
- De îndată ce se formează bule pe suprafață, întoarceți clătita cu o spatulă.
- Se rumenesc pe ambele părți și se așează pe o farfurie.
Eu am servit cu ceai rece de fructe de pădure, unt de arahide și tot felul de fructe.
Lasă un răspuns