Cheesecake cu brânză şi îndulcitori Sweeteria

Un desert rafinat, un deliciu pe care îl puteți servi la orice ocazie, acompaniat de o dulceață fină și o cafea bună.

Ingrediente bază aluat franțuzesc

  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 100 grame făină

Toate ingredientele se amestecă împreună până formează un aluat consistent. Se face o foaie care se întinde pe fundul unei forme rotunde, cu pereți detașabili,tapetată cu hârtie de copt, având grijă să îmbrăcăm  și pereții la înălțimea de 1-2 cm.

Ingrediente cremă de branză

  • 1 kg brânză grasă de vaci
  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 80 g îndulcitor Dulcișor by Sweeteria
  • 3 linguri făină albă
  • 1 plic budincă de vanilie sau 2 linguri amidon
  • 100 g piure dintr-un cartof
  • 50 g stafide
  • 5 ouă
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 lingură smântână grasă

Se separă ouăle și albușurile se bat spumă cu un praf de sare și o lingură suc de lămâie. Se adaugă îndulcitorul și se bate în continuare până se formează bezeaua.

Introducem restul de ingrediente, exceptând stafidele, într-un bol și amestecăm bine cu blenderul. Amestecul rezultat trebuie să fie cât mai fin și omogen.

Adăugăm apoi bezeaua și stafidele și cu o paleta amestecăm ușor până la omogenizare.

Turnăm întregul amestec în formă peste foaie. Trebuie să fim atenți și să nu umplem niciodată forma până când se revarsă, deoarece atunci când este la copt se va ridica puțin, chiar dacă nu conține un agent de creștere.

Se coace la 180º – 190º C pentru aproximativ o oră sau pana se rumenește. După acest timp, scoatem cheesecake-ul  din cuptor și îl lăsăm să se răcească în formă. Când este rece îl desprindem de pe margine și îl scoatem, transferându-l pe un platou.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *