Biscuiti cu gem

“Biscuiti cu gem” desertul generatiei noastre si de care am uitat de cand am fost invadati de ataaat de multe tipuri de dulciuri mai mult sau mai putin prietenoase.

Eu l-am pregatit de aceasta data cu biscuiti crocanti din ovaz, gem de caise si ciocolata cu lapte, toate #FaraZahar, in aceasta zi care ar trebui sa ne traga tuturor un semnal de alarma:

14 Noiembrie este ziua luptei impotriva diabetului.

Boala pe care la nivel mondial o au peste 400 de milioane de persoane. Iar in Romania sunt peste 1milion dintre care aprope 3000 de copii.

Sweeteria

 ne incurajeaza sa folosim cat mai des alternative ale zaharului, dulciuri cu indulcitori naturali si ingrediente care ne pot salva deserturile #farazaharadaugat.

Pentru aceasta reteta eu am folosit:

-200g ciocolata cu lapte fara zahar Sweeteria

-150g gem de caise fara zahar Sweeteria

-7 biscuiti din ovaz fara zahar;

-trandafiri pentru ceai (pentru decorat puteti folosi si nuci sau fructe uscate).

Am topit ciocolata pe care am turnat-o in forme de briose cat sa acopere peretii acestora.

Cand ciocolata s-a intarit am adaugat cate 2 lingurite de gem de caise si cate jn biscuite sfaramat.

Am mai turnar 1-2 lingurite de ciocolata pentru a acoperii si am decorat cu mici trandafiri uscati pentru ceai.

Voi puteti folosi orice fel de fructe si nuci uscate.

Lasati la frigider pana cand se intaresc complet.

Nu uitati sa consumati responsabil dulciuri si produse pe baza de zahar, acestea nu trebuie sa inlocuiasca mese sau gustari nutritive.

Sursa: https://www.instagram.com/demancare/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *