Tort pentru copii

1 iunie este ziua perfecta pentru a sarbatori cu un tort fara pic de zahar, lactate sau oua.

Am folosit ingrediente fara zahar, gluten sau aditivi de la Sweeteria

 asa ca este tortul perfect pentru copii, vegani si diabetici.

Ingrediente:

-150g de mix de ovaz cu zmeura #Sweeteria;

-50ml de ulei de cocos;

-1tableta de ciocolata alba cu zmeura;

-100g de faina si o lingurita de praf de copt;

-2 linguri rase de Dulcisor-indulcitor natural Sweeteria;

-100ml de aquafaba (apa de la naut);

-2-3 linguri de unt de Caju;

-100ml de dulceata de zmeura Sweeteria;

-150g de banuti de ciocolata alba Sweeteria;

-menta si zmeura proaspata.

Mini tortul a fost copt intr-o tava de 16 cm diametru.

-Se amesteca fulgii de ovaz cu uleiul de cocos in timp ce topim ciocolata alba cu zmeura (deasupra unui vas cu apa fierbinte)

-adaugati 2 linguri rase de Dulcisor in amestecul de ovaz;

-mixati la viteza maxima aquafaba pana obtineti o spuma ferma si asemanatoare celei de bezea;

-adaugati ciocolata topita si aquafaba in mixul de ovaz si integrati-le cu miscari lente de jos in sus;

-adaugati 1-2linguri din gemul de zmeura (dupa preferinte);

-coaceti aluatul format (la 180 de grade, aprox. 30min) intr-o tava cu diametrul de 16cm (fie in doua etape sau in una singura si ulterior taiati blatul in doua);

-dupa ce blaturile s-au racit, puteti sa va pregatiti pentru a decora tortul: topiti banutii de ciocolata alba (deasupra unui vas cu apa fierbinte);

-Asamblati tortul astfel: pe primul strat intindeti untul de caju, peste acesta dulceata de zmeura si asezati cel de-al doilea strat. Intindeti ciocolata alba topita (repede pentru ca aceasta se raceste foarte repede);

-decorati cu zmeura proaspata, frunze de menta si explorati orice va face sa va simtiti din nou copil.

Sursa: https://www.instagram.com/demancare/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *