Reteta prajitura ciocolatoasa (vegana si fara gluten)
Buna dragilor,
Desi pe caldura aceasta nu imi arde sa aprind cuptorul, v-am ramas datoare cu o reteta cu bunatatile primite de la Meggle si Sweeteria.
De Sweeteria ati mai auzit de la mine, insa cu Meggle nu am mai
cochetat aici pe blog, ci doar in viata reala, fiindca sunt mereu de pus
in cos cand vreau sa fac ceva dulce. Stiam, de cand am vazut produsele,
ca voi face ceva ciocolatos, insa am fost in pana de idei multa vreme.
M-am inspirat de pe Youtube, am o pasiune in ultima vreme sa urmaresc
canale ce prezinta retete vegane (fara ingrediente de origine animala),
si am vrut sa fie si ceva fara gluten, asa ca iata ce a iesit:
Asadar, mi-am pus sortul de gospodina, am dat drumul la cuptor sa se
preincalzeasca la 180 grade Celsius si am ales din produsele primite
cele necesare, pe langa care am mai adaugat niste ingrediente ce deja le
aveam in casa:
Pentru blat avem nevoie de:
– 100 g de zahar (eu am folosit de cocos, insa puteti folosi ce doriti);
– 200 g amidon de porumb;
– 3 linguri cacao;
– 1/2 plic de praf de copt;
– un praf de sare;
– 75 g unt de arahide (puteti inlocui cu ulei);
– 200 ml lapte vegetal (eu am folosit crema de patiserie vegana Meggle, pentru un gust mai bogat);
– esenta de rom.
Pentru crema avem nevoie de:
– 250 g mascarpone Vegan Meggle ;
– 100 g banuti de ciocolata Sweeteria 70% cacao (topiti la microunde sau pe bain-marie);
– 50 g de zahar (eu am folosit de cocos, insa puteti folosi ce doriti).
Am inceput cu blatul si am amestecat ingredientele uscate (primele 5 din
lista), apoi am pus peste untul de arahide si crema de patiserie. Am
amestecat bine cu un tel, am pus intr-o tava rotunda de silicon si am
dat la cuptorul preincalzit aprox. 30 de minute. Fiindca fiecare cuptor
este diferit, faceti testul cu scobitoarea – introduceti scobitoarea in
blat, dupa timpul estimat de coacere – daca iese curata, e semn ca
blatul este facut.
Am scos blatul si l-am lasat la racit, apoi m-am ocupat de crema, mixand
ingredientele. Crema isi mentine bine forma si nu e necesar sa o tinem
la frigider.
Blatul l-am insiropat cu putina cafea facuta mai tare, in care am pus
cateva picaturi de esenta de rom, apoi am ornat cu crema cu ajutorul
unui posh.
Reteta se face super rapid, nu aveti nevoie de multe instrumente de bucatarie si nici nu aveti prea mult de spalat in urma. Tinuta la frigider, este un deliciu racoritor pentru zilele caniculare.
V-ar tenta sa incercati o reteta vegana?
Sursa: https://www.claudiaschoice.ro/2019/07/reteta-prajitura-ciocolatoasa-vegana-si.html
Lasă un răspuns