Fursecuri norvegiene pufoase si aromate cu condimente

Fursecuri norvegiene este o reteta delicioasa de biscuiti aromati, fara zahar, asemanatori cu turta dulce. Mult mai aromati!

Neaparat sa treceti reteta de fursecuri norvegiene la retete de incercat, cu siguranta o veti si repeta.

Ingrediente fursecuri norvegiene
375 gr faina
2 lingurite de scortisoara macinata
2 lingurite ghimbir macinat
1 lingurita cuisoare macinate
3/4 lingurita de sare
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cardamom
250 gr unt
150 gr indulcitor natural
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru glazura
banuti din ciocolata alba fara zahar, Sweeteria
bomboane Sweeteria decor

Mod de preparare reteta fursecuri norvegiene
Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimburul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul.
Oul si indulcitorul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa.
Se adauga untul si vanilia si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen.
Aluatul se da la frigider pentru o ora.
Se porneste cuptorul la 180 de grade.
Se presara faina pe masa de lucru si se intinde o bucata de aluat intr-o foaie de circa o jumatate de centimetru.
Se taie cu formele dorite si se pun in tava.
Se da tava la cuptor cam 10 minute la 180 de grade.
Se scot pe grilajul de racit fursecuri si se lasa sa se raceasca.
Se topesc banutii de ciocolata Sweeteria pe baie de aburi.
Se glazureaza fursecurile si se orneaza cu bomboane.

Se lasa sa se intareasca glazura si se pun pe platoul de prajituri.

Se pastreaza in cutii metalice pentru o perioada indelungata, dar sunt atat de buni ca nu tin atata. De sarbatori va recomand sa faceti portie dubla.

Sursa: https://cartederetete.ro/chec-cu-banane-si-banuti-din-ciocolata-cu-lapte/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *