Bomboane de must, rețetă de mostillo authentic

Mostillo este reducerea mustului de struguri proaspăt extras, până când rămâne un lichid vâscos pe care îl putem amesteca cu diverse fructe uscate.

Evident, pregătirea este mai simplă decât pare explicat, doar că eu am ales o formă de prezentare diferită. Autenticul mostillo se pune într-un vas și se lasă la răcit, după care se taie felii și se mănâncă simplu sau cu brânză albă, biscuiți, dulceață etc.

Ingrediente Mostillo

Aceasta este rețeta de bază, din care eu am preparat doar jumătate ( 1 litru de must) și mi-au ieșit 9 bomboane de 40 de grame și o ceașcă de cafea de aproximativ 200 g.

  • 2 litri de must proaspăt de struguri
  • 75 g. amidon de porumb
  • 50 g. făină albă
  • 1 lingură suc de portocale
  • 1 linguriță îndulcitor natural din Stevia Rebaudiana
  • 30 g fulgi de migdale (opțional)

Mod de preparare

Mai întâi fierbem mustul într-un vas cu fundul dublu până se reduce la jumătate, astfel încât să fie concentrat și aromat. Acest proces este rapid și va dura aproximativ jumătate de oră, în cazul meu ma puțin de 20 minute. În timpul fierberii se formează o spumă pe care trebuie să o îndepărtăm constant.

Pentru a aroma mostillo puteți folosi scorțișoară sau anason, precum și coji de portocală sau lămâi.

După ce am obținut reducția de must lăsăm să se răcească și scoatem aproximativ 200 ml în care dizolvăm făina de grâu și amidonul de porumb, amestecând bine pentru a nu se forma cocoloașe.

Apoi reîncălzim restul de must și turnăm amestecul de făină și îndulcitorul amestecând continuu. Va fi gata când vom vedea că începe să devină transparent și să se desprindă de pereții vasului. La sfârșit putem adăuga coajă de portocală confiată și fulgii de migdale.

Când este gata, îl putem turna în tăvi adânci, forme individuale sau chiar în pahare pentru a se răci complet.

Când este rece poate fi extras ușor din forme, iar când îl serviți îl puteți presăra cu scorțișoară sau orice altceva vă place.

Sursa reteta: https://darkpassion.ro/bomboane-de-must-reteta-de-mostillo-autentic/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *