Budinca din semințe de chia cu ciocolată și granola
În ultima vreme am încercat să scad consumul de dulciuri din comerț și am zis să experimentez puțin în bucătărie. Budinca din semințe de chia este una dintre preferatele mele, însă întotdeauna o combinam cu banane pisate sau alte fructe. Având o pungă de bănuți de ciocolată de la Sweeteria, am zis să încerc să fac o budincă din semințe de chia cu ciocolată.

Ingrediente necesare:
- 300 ml lapte Meggle fără lactoză
- semințe de chia (în funcție de cât de densă dorești să fie budinca)
- 2-3 linguri pudră roșcove
- 2-3 linguri sirop de agave
- pudră de scorțișoară sau boabe de vanilie (opțional)
- bănuți de ciocolată Sweeteria cu 50% cacao
- granola pentru decor

Ce trebuie să faci:
Am pus într-un bol pudra de roșcove, siropul de agave și pudra de scorțișoară/boabele de vanilie și am amestecat bine, apoi am adăugat laptele fără lactoză. După ce omogenizat lichidul, am adăugat semințele de chia și am “bătut” compoziția astfel obținută. Am dat la rece pentru aproximativ 3 ore. De obicei pregătesc toată distracția de seara, pentru ca dimineața să servesc budinca la micul dejun.
Am sfărâmițat câțiva bănuți de ciocolată Sweeteria și i-am adăugat în budincă, apoi am turnat compoziția în pahare. Am decorat cu granola și bănuți întregi de ciocolată și am servit budinca rece.
În loc de granola poți adăuga frișcă fără lactoză Meggle, pe care să cerni pudră de scorțișoară.
Lasă un răspuns