Tarta cu Greentella, dulceata de prune
Ingrediente:
*Aluat:
-500 gr. făină
-100 gr. unt moale
-100 gr. unsoare moale
-1 linguriță bicarbonat stins în oțet, sau zeamă de lămâie
-100 gr. Dulcisor
-1 ou
-smântână cât cuprinde
-puțină sare
*Umplutură:
-1 borcan gem de prune, gemul lucrat manual cu cele mai putine calorii de pe piata romaneasca
-1 cutie Greentella, crema tartinabila cu ciocolată
*Mai avem nevoie de:
-1 ou pentru pensulat tarta
Mod de preparare:
*Pregătim aluatul de tartă așa :
1.Tapetăm cu unt si făină o formă de tartă.
2.Într-un castron punem untul, unsoarea, zahărul , sarea și începem să le amestecăm cu o lingură de lemn, sau cu un mixer cu palete, la viteză mică , doar până ingredientele se combină ușor .
3. Adăugăm apoi faina și oul.De acum începem să frământăm cu mâna , așa , mai încet .
4.Când aluatul începe să devină nisipos adăugăm smântâna, dar puțin câte puțin.Frământăm și continuăm să punem smântână până aluatul începe să se formeze.La sfârșit trebuie să obținem un aluat ușor elastic, ușor unsuros si cu o consistență potrivit de moale.
5.Dăm aluatului forma unei bile, o învelim în folie alimentară și o punem la rece pentru 1-2 ore, cu cât mai mult cu atât mai bine, sau, dacă vă grăbiți puneți aluatul la congelator pentru o oră.
6.După ce timpul de răcire a trecut, scoatem aluatul și îl împărțim în 2 bucăți .
7.Prima bucată o întindem ușor cu o sucitoare pe masa pudrată lejer cu făină și o așezăm în tava pregătită anterior. Înțepăm aluatul ușor cu o furculiță ici-colo.
8.Dăm tava la cuptorul încins, 180 grade, până aceasta începe să prindă o culoare aurie, cam 20 de minute.
9.După acest timp o scoatem și o lăsăm să se tempereze.
10.Întindem apoi pe toată suprafață tartei ciocolata Greentella ajutându-ne de o spatulă, apoi răsturnăm și întindem 1 borcan de dulceață de prune Sweeteria.
11.Întindem în foaie subțire a doua bucată de aluat. O decupăm cu un cuțit ascuțit după cum dorim, sau o lăsăm simplă… Eu am decupat-o în ton cu sărbătoarea de azi, adică Halloween .
12.Dăm tava la cuptor, la 180 grade pentru alte 20 de minute, sau până tarta este rumenită bine și are o culoare aurie.
13.O scoatem, o lăsăm să se tempereze, după care o pictăm cu ou bătut și amestecat cu colorant în funcție de desenul ales.
14.Servim tarta feliată.
Happy Halloween.
Trick or Treat?
Sursa: https://angi-food.blogspot.com/2020/10/tarta-cu-greentella-dulceata-de-prune.html
Lasă un răspuns