Tort cu nuca – blat fara faina
Astazi va arat o reteta de tort din caietul bunicii. Ingredientele sunt simple, insa rezultatul este majestuos.
Ingrediente Tort cu nuca – blat fara faina:
5 oua
50 g cacao neagra
150 ml lapte
100 g dulcisor
1 fiola esenta vanilie
1 lingura esenta de rom
200 g nuci macinate
Pentru crema Tort cu nuca – blat fara faina:
100 ml frisca lichida
100 g banuti de ciocolata #Sweeteria
Pentru ca acest tort a fost facut pentru o ocazie speciala din familie, l-am ornat mai festiv. Dar il puteti orna dupa pofta inimii.
Este o reteta extrem de simpla, o prajitura fina si delicata, blatul acestui tort nu contine faina sau agenti de crestere.
Mod de preparare
-Nuca macinata se pune la fiert cu dulcisor, laptele si cacaua. Nuca va absorbi tot laptele si cand se face o pasta (aproximativ dupa 5 minute) se ia de pe foc si se lasa la racit.
-Albusurile se bat spuma tare cu un varf lingurita sare.
-Cand compozitia cu nuca este rece se pun galbenusurile si esentele si se omogenizeaza, apoi se adauga albusurile batute. Se amesteca de sus in jos cu o lopatica de lemn, apoi se pune intr-o tava cu diametru de 20 cm tapetata cu hartie de copt.
-Blatul se coace la foc potrivit cca 45-50 minute. Daca nu sunteti sigura ca este gata se probeaza cu o scobitoare care trebuie sa iasa curata. Se lasa la racit in tava.
-Blatul creste frumos, dar se va lasa un pic si nu va fi foarte inalt.
-Acest tort nu se taie la mijloc si nu se insiropeaza. Blatul este foarte cremos ca un mousse cu gust intens de ciocolata.
Sursa: https://kmy50rynn.blogspot.com/2020/12/tort-cu-nuca-blat-fara-faina.html
Lasă un răspuns