Desert vegan cu Meggle si Sweeteria

Astăzi vă delectez cu un desert vegan  delicios, rapid și pe deasupra răcoritor, care vă garantez că o să fie pe gustul tuturor din familie.

Îngrediente

Pentru blat:


  • 250gr făină grâu
  • 250gr zahăr brut din trestie de zahăr (puteți folosi și zahărul alb)
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un vărf de linguriță de sare
  • 2 lingurițe de esenșă de vanilie
  • 5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 250ml de apă plată

Pentru crema de mascarpone:


  • 200gr cremă de mascarpone Meggle
  • 150gr cremă de patiserie/decor Meggle ( vegană)
  • 1 lingură miere de albine
  • 1 linguriță esență de vanilie

Cremă de ciocolată:

  • 200 gr bănuți de ciocolată Sweeteria

Pentru decor:


  • fructe: kiwi, banane, portocale
  • cacao
  • bănuți de ciocolată Sweeteria

Pentru început ne ocupăm de blat, nimic mai simplu! Într-un bol amestecăm foarte bine ingredientele uscate – făina, praful de copt, sarea, zahărul și cele 2 linguri de cacao, apoi adăugăm esența de vanilie, cele uleiul și apa plată. Omogenizăm foarte bine conținutul astfel încât zahărul să fie topit în întregime, iar după ce acest pas a fost realizat, răsturnați amestecul într-o tavă de copt (fie ea rotundă, pătrată, dreptunghiulară sau de inimă) unsă cu puțin ulei pentru a nu se lipi de tavă. Și dăm conținutul la cuptor, la o temperatură de 180°C timp de cca 30 minute! După terminarea celor 30 de minute scoatem blatul din cuptor și-l lăsăm să se răcească, pentru a ne fi mult mai ușor de a lucra cu el.

Între timp ne ocupăm de prepararea cremei de mascarpone, trebuie să mixăm crema de patiserie de la Meggle până devine fermă. Într-un alt bol amestecăm crema de mascarpone cu mierea și esența de vanilie până se omogenizează și obținem o cremă groasă. Peste aceasta punem crema de patiserie obținută și amestecăm prin mișcări lente până obținem o compoziție pufoasă dar totodată densă, și o dăm la rece pentru căteva minute – cam 10 minute.

Un ultim pas este topirea bănuților de ciocolata ce se pun într-un bol rezistent la temperaturi ridicate,  și care o să se topească pe baie de aburi.  Bolul nu trebuie să atingă apa caldă din oală! Ciocolata se va topi destul de repede, însă trebuie să amestecați continuu. După ce s-a format crema lucioasă de ciocolată, tăiem în straturi blatul și începem prin a adăuga un strat  de ciocolată – lăsăm puțin să se răcească apoi un strat gros de cremă și fructe – facem această operațiune până la ultimul strat de tort.

Eu am ales să fac mini-torturi, mai exact am decupat blatul cu o formă rotundă de diametru  mic reieșind în jur de 3 straturi  (aka 2 mini-torturi), iar peste fiecare rând am adăugat un strat  de ciocolată, un strat gros de cremă de mascarpone și fructe – am ales kiwi, banane și portocale. E la alegerea vostră ce fruct/fructe adăugați între blaturi.

Ca decor am ales aceeași cremă de mascarpone, cu care am îmbrăcat fiecare mini-tort pulverizând pe deasupra  cacao iar ca un bonus am  tăiat câte o felie de kimi și banană, ce le-am adugat ca vârf de decor pe fiecare mini-blat. Și acesta este mini-tortul realizat – simplu și delicios!

Această rețetă conține produse fără lactoză, mai exact vegane – dar voi puteți folosi ce ingrediente doriți. Bineînțeles puteți dubla și gramajul ingredientelor rezultând un tort cu mai multe straturi, asta în cazul în care aveți o familie mai numeroasă.

Sper să fie pe placul vostru acestă rețetă!

Voi ce deserturi rapide de vară preferati/preparați?!

Sursa: http://www.apetreicamelia.ro/food-for-fun-desert-vegan-cu-ajutorul-produselor-meggle-si-sweeteria/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *