Inghetata fara zahar facuta acasa cu ingrediente simple marca Sweeteria & Meggle
Chiar daca zilele insorite sunt putine anul acesta, noua ne place inghetata si o savuram chiar si pe vreme ploioasa. Prefer sa o fac in casa si sa am libertatea de a incerca diferite variante.

Pentru inceput mi-am pregatit ingredientele, mai multe ca sa am de unde alege. In final, m-am decis ca in aceasta reteta sa folosesc doar frisca de la Meggle si banutii de ciocolata de la Sweeteria. Asadar ca si ingrediente avem nevoie de:
- Frisca vegetala Meggle
- Banuti ciocolata Sweeteria
- Capsuni si zmeura congelate
- Cornete
In prima faza frisca vegetala ar trebui sa stea cateva ore la frigider inainte de a o bate. Daca aveti frisca deja racita inseamna ca e numai buna de batut cu mixerul.
O batem la viteza medie pana cand obtinem o frisca consistenta care, daca intorci vasul cu fundul in sus, ea nu curge.

Fructele congelate le-am blenduit pana cand au devenit o pasta, dar le puteti lasa si bucati mai maricele. Le-am amestecat cu frisca si le-am dat la congelator peste noapte.
Banutii de cicolata i-am topit punand o oala cu apa la fiert si un bol deasupra, acolo banutii au devenit o ciocolata lichida. Dupa ce s-au topit am pus cate o lingurita in fiecare cornet, dar am pastrat si pentru decor.
Inainte sa servim inghetata am scos-o din congelator pentru jumatate de ora, astfel inghetata va lua forma frumoasa a cupei sferice.

In cornetele gata pregatite am pus cate doua, trei cupe de inghetata. La final am decorat cu putina ciocolata si capsune proaspete, am servit-o cand incepea sa se topeasca.
Ne-a placut foarte mult aceasta varianta, desi daca as fi aruncat si cateva migdale maruntite ar fi fost si mai buna.
Este o reteta foarte simpla cu care nu vei da gres, dimpotriva ii vei uimi pe ai tai cu o combinatie deosebita de arome si cu un decor de efect.

Cu frisca batuta care a mai ramas, am facut un mini-tort cu piscoturi vegane pentru mandruta mea, care imi cere zilnic ceva bun si neaparat cu frisca.
Tot cu frisca de la Meggle am decorat si tortul de 1 iunie pentru copii si nepoti, cu totii au fost super incantati.

Voi ati incercat sa combinati produsele de la Sweeteria cu cele de la Meggle?
Lasă un răspuns