Foi de pandispan, umplute cu crema de vanilie
Ingrediente pentru foaia de la ruladă:
- 3 ouă
- 3 linguri dulcișor
- 3 linguri făină albă
Cuptorul se încălzește la 200 grade. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare, se adaugă dulcișor și se mixează până se transformă în bezea, adăugăm apoi gălbenușurile și omogenizăm și făina toată odată. Amestecăm de sus în jos cu o spatulă până la încorporare. Compoziția se întinde în tava mare de la cuptor, pe hârtie de copt, cam de jumătate de cm grosime. Se coace 10- 15 minute, la foc mediu.
Foaie se desprinde de pe hârtia de copt și se lasă la răcit. Pentru prăjitură se împarte în 3 părți egale și se umple cu crema de vanilie.
Ingrediente crema vanilie
- 4 gălbenușuri
- 2 linguri amidon
- 1 lingură dulcisor ( sau cât preferați de dulce)
- 250 ml lapte
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 fiolă esență vanilie
Gălbenușurile se freacă cu Dulcișor, se adaugă amidonul și treptat laptele. Apoi se fierbe la foc mic până se îngroașă ca o budincă.
Când este rece se mixează și se amestecă împreună cu vanilia și frișcă bătută.Am ornat cu bănuți de ciocolată albă #farazahar rași prin răzătoare.
Lasă un răspuns