Fursecuri Limbi de pisica fara zahar
Toată copilăria mea am avut impresia că aceste fursecuri sunt cele mai sofisticate prăjituri pentru că se făceau doar la anumite ocazii și parcă tot timpul erau prea puține pe masă.
Fragede, parfumate și delicate, astăzi vă aduc o rețetă fără zahăr, dar cu același gust delicios ca fursecurile copilăriei mele.
Ingrediente:
- 80 g făină albă de calitate
- 2 albușuri
- 40 g dulcișor
- 80 g unt gras
- un vârf cuțit sare
- esență de vanilie
Untul la temperatura camerei se freacă bine cu Dulcișor. Când este omogenizat bine, adăugăm vanilia și făina.
Separat batem albușul spumă cu sarea. Eu adaug întotdeauna și câțiva stropi de suc de lămâie pentru că se mixează rapid și spuma de albuș devine foarte densă.
Amestecăm cele două compoziții cu o spatulă și punem totul într-un poș. Formăm fursecurile lunguiețe în tavă, pe hârtie de copt, cu distanță între ele. La fel ca orice fursecuri care au unt în compoziție se lățesc la copt.
Se coc timp de 10 minute în cuptorul încins dinainte la 220 grade.Când sunt reci se pot orna cu ciocolata topită, Greentella se pot lasă simple.
Lasă un răspuns