Tarta rustica cu prune, fara zahar adaugat

Astăzi vă aduc o rețetă de tartă rustică cu prune, ușor acrișoară, parfumată cu un strop de scorțișoară și împerecheată perfect cu înghețată din frișcă Meggle și ciocolată albă Sweeteria.

Aluatul este franțuzesc, clasic, ușor sfaramicios, ce se combină ideal cu umplutura cremoasă.

Ingrediente foaie tartă

  • 250 g făină
  • 125 g unt 80-82% grăsime, la temperatura camerei
  • 60 g îndulcitor,
  • 1 ou întreg+1 gălbenuș,
  • extract de vanilie
  • un ou pentru uns

Se face un aluat potrivit de tare care se întinde în foaie subțire pe hârtie de copt. Eu întind direct pe hârtie pentru că e mai simplu de manevrat.

Umplutură de prune 

  • 500g prune fără sâmburi
  • 4 linguri dulcișor
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată

Prunele se spală, se scot sâmburii și se taie felii mari. Se amestecă cu îndulcitorul și amidonul și se “condimentează” cu scorțișoară. Acestea se așează în mijlocul foii pe care o pliem pentru a se aduna peste jumătate din umplutură. 

Se coace timp de 30-40 minute la 190 grade. 

Când este gata se scoate pe un platou și se lasă la răcit la temperatura camerei.

Înghețată de frișcă 

200 ml frișcă lichidă se bate cu 50 g bănuți de ciocolată albă topiți la microunde și o lingură de Dulcișor.

Înghețată această nu îmi lipsește aproape niciodată din casă. Uneori pun și câte o lingură de dulceață sau o lingură de pudră matcha. Un dulce rapid, ușor de făcut și fără multe calorii.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *