Prajitura “fudge” din dovleac de placinta
Prăjitură bogată in fibre și proteine, fără zahăr adăugat!
Rețetă pentru 500 g dovleac copt
500 g dovleac copt foarte bine
1 ou întreg mărime L ( sau 2 ouă mici )
2 linguri mari de Faină Sport’s cu portocale
4 linguri de cacao pudră varianta “ dark “ fără zahăr ( cacao neagră )
2 linguri unt de arahide de la Sweeteria sau 2 linguri de unt 80% grăsime
1 praf de sare
NU are nevoie de zahăr dacă dovleacul este bine copt este suficient de dulce!
Cine preferă mai dulce, poate adauga Dulcișor 0 calorii, după gust!
Se amestecă toate ingredientele la mixer la viteză medie, până se omogenizează bine! Se așează in tavă cu foaie de copt, se dă la cuptor la 180 C pentru 20-30 minute!
SAU la microunde pentru 7-10 minute!
Se obține o prăjitură umedă, cu aspect și gust de trufe de ciocolată, varianta lowcarb!
NOTA:
In loc de dovleac se pot folosi cartofi dulci dar astfel crește nivelul de carbohidrați și ieșim din “lowcarb”!
Poftă bună!
Lasă un răspuns