Prajitura “fudge” din dovleac de placinta

Prăjitură bogată in fibre și proteine, fără zahăr adăugat! 

Rețetă pentru 500 g dovleac copt

500 g dovleac copt foarte bine
1 ou întreg mărime L ( sau 2 ouă mici )
2 linguri mari de Faină Sport’s cu portocale
4 linguri de cacao pudră varianta “ dark “ fără zahăr ( cacao neagră )
2 linguri unt de arahide de la Sweeteria sau 2 linguri de unt 80% grăsime
1 praf de sare
NU are nevoie de zahăr dacă dovleacul este bine copt este suficient de dulce!
Cine preferă mai dulce, poate adauga Dulcișor 0 calorii, după gust!

Se amestecă toate ingredientele la mixer la viteză medie, până se omogenizează bine! Se așează in tavă cu foaie de copt, se dă la cuptor la 180 C pentru 20-30 minute!
SAU la microunde pentru 7-10 minute!

Se obține o prăjitură umedă, cu aspect și gust de trufe de ciocolată, varianta lowcarb!

NOTA:
In loc de dovleac se pot folosi cartofi dulci dar astfel crește nivelul de carbohidrați și ieșim din “lowcarb”!

Poftă bună!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *