Tarta cu ciocolată albă și rodie
Prăjitură asta este super simplu de făcut astfel că este impropriu zis că are o rețeta. Formele de tartă le fac de obicei când aprind cuptorul și cum am făcut niște cartofi cu ierburi aromate, usturoi și ulei de măsline, am copt două cruste, din care vă arăt astăzi una.
Aluat Tarta – 2 forme de 20 cm
- 250 g făină alba,
- 125 g unt 80-82% moale,
- 2 linguri îndulcitor
- 1 ou întreg+1 gălbenuș
Se amestecă totul, se frământă un aluat omogen care se dă la rece 1 oră, învelit cu folie.
Din această cantitate ies 12 mini tarte în forme de brioșă sau 2 forme mai mici, precum cea de astăzi. Se întind în tavă pe hârtie de copt și se pun la 180 de grade timp de 15-20 minute sau până devin ușor aurii.
Cremă de ciocolată albă fără zahar
- 250 g frișcă lichidă
- 100 g ciocolată albă fără zahăr
Aceasta este probabil cea mai simplă crema din câte există. Se pune frișca la încălzit, apoi când este fierbinte se ia de pe foc și se adaugă ciocolata. Se amestecă până se topește și se toarnă peste baza tartei. Se lasă la răcit cel puțin o oră și se poate servi decorată după poftă inimii.
Sursa reteta: https://darkpassion.ro/tarta-cu-ciocolata-alba-si-rodie/
Lasă un răspuns