Snitel in crusta crocanta din fulgi de porumb

Șnițel și duminică… sau dacă mâine e duminică sigur e șnițel la masa de prânz, așa era în copilăria mea, lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici acum! Ce am schimbat?! Am “umblat“ puțin la rețetă și am adaptat-o la o variantă mai sănătoasă, fără faină și fără prajeala în ulei!

Cum procedam?!
– filetăm carnea ( pui, curcan, porc, vițel ) in felii subțiri pe care le frăgezim ușor cu ciocanul de carne, ușor, fără să le rupem.
– condimentăm fiecare felie de carne cu sare și piper după gust
– batem ouăle întregi cu un praf de sare, o jumătate de linguriță de boia dulce sau iute, după gust
– în loc să trecem carnea prin făină am ales să folosesc fulgi de porumb naturali, #fărăzahăr adăugat, de la #sweeteria . Dați fulgii prin blender la viteză mică pentru câteva secunde sau zdrobiți-i cu mâna pentru o variantă mai “ rustică “!
– pentru o variantă sănătoasă de șnițel nu-l prăjesc în ulei!

Fiecare felie de carne trecută prin ou apoi prin fulgii de porumb, ajunge în tavă, pe hârtie de copt… dată la cuptor la 180 C pentru 40 minute, in funcție de grosimea bucăților de carne! După 20 de minute întoarceți bucățile de șnițel pe partea cealaltă! Când fulgii devin aurii și expiră timpul… gata, poftă bună!

Până se odihnesc șnițelele în cuptor aveți timp să pregătiți și o garnitură: fie că este o salată ( eu am făcut o salată de spanac și roșii cherry !), fasole verde, fasole roșie, cartofi copți sau ce vă place… vă puteți bucura de un șnițel crocant, pe gustul celor mici și nu numai!

Recipe, food style and photo Anetta Coman

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *