Gogosi indulcite cu Dulcisor, glazurate cu ciocolata Sweeteria
Ingrediente:
*Gogosi:
-280 gr. faină
-3 linguri de zahăr Dulcișor
-puțină sare
-120 ml. lapte călduț
-1 ou
-40 gr. unt topit
-7 gr. drojdie uscată
*Pentru glazura de ciocolată:
-300 gr. bănuți de ciocolată Sweeteria
-arahide glazurate
Mod de preparare:
1.Într-un castron amestecăm făina cernută cu zahărul Dulcișor și sarea.
2.Separat într-un vas punem laptele călduț, oul, drojdia și batem bine cu un tel.
3 Adăugăm amestecul de lapte la făină și mixăm la viteză mare cam 3 minute, după aceea, reducem viteza la minim și mai mixăm încă alte 10 minute. Aluatul va fi lipicios și destul de moale, dar nu fiți tentați să mai adăugați făină, așa trebuie să arate în final.
4.Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperim vasul cu folie alimentară și îl lăsăm la dospit, la loc cald cam 1-2 ore până își dublează volumul.
5.După ce trece acest timp, pudrăm masa lejer cu puțină făină și răsturnăm aluatul pe ea.
6.Îl întindem cu sucitoarea într-o foaie groasă cam de 1.5 cm. Cu o formă de gogoși, sau cu 2 pahare diferite, decupăm aluatul. Partea care cade o refrământăm și decupăm din nou alte gogoși.
7.Când am terminat de decupat tot aluatul așezăm gogoșile pe câte o bucată de hârtie cerată tăiată în pătrate puțin mai mari decât dimensiunea gogoșilor.
8.Astfel așezate gogoșile, le lăsăm la dospit cam 20 de minute.
9.După acest timp, punem la încins, cam la 160 grade o craticioară cu ulei. Când uleiul a atins această temperatură, luăm hârtia cerată și cu ajutorul ei, punem pe rând, câte 2-3 gogoși la prăjit. Le lăsăm până sunt aurii întorcându-le de pe o parte pe alta.Încercăm să menținem aceeași temperatură la ulei pe toată perioada prăjirii.
10.Când sunt gata de prăjit gogoșile, frumoase și aurii, le punem la temperat pe un grătar.
11.Între timp, punem bănuții de ciocolată Sweeteria într-un castron și îi topim pe baie de abur.
12.Când ciocolata s-a topit și este moale și mătăsoasă, scufundăm în ea până la jumătate, pe rând, câte o gogoașă. O punem pe un grătar la scurs și presărăm deasupra câteva bucățele de arahide glazurate, sau orice alt topping doriți.
13.Gogoșile super pufoase și gustoase sunt gata de servit. Sunt absolut minunate.
Sursa: https://angi-food.blogspot.com/2020/04/gogosi-indulcite-cu-dulcisor-glazurate.html
Lasă un răspuns