Desert vegan, fără gluten cu căpșuni și curmale

Recent am experimentat în bucătărie, din dorința unui desert cât mai sănătos, la care să știu exact ingredientele (spre deosebire de ce găsim în comerț) și care să fie foarte delicios.

Fără coacere, fără zahăr adăugat, fără gluten și fără lactoză! Și da, iese demențial de bun.

22
25

Timp de preparare scurt, de 10-15 minute. De preferat să folosești un mixer, iar ingredientele să fie atunci scoase de la frigider (crema mascarpone-like, smântâna frișcă Meggle și laptele).

Ingrediente folosite pentru 2 porții

6

Dacă nu dorești să foloseti ciocolată amăruie, cei de la Sweeteria au ciocolată fără zahăr adăugat cu 50% sau 40% cacao, ciocolată albă și alte sortimente cu fructe. Eu personal le-am încercat pe toate cu fructe de la ei și sunt foarte bune.Puteți vedea aici un articol scris de mine, mai detaliat, despre ciocolata lor.

Mod de preparare

27v2
26.jpg
28.jpg
29.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg

1. Biscuiții sunt măcinați fie în ambalaj propriu, fie separat. Se pun 21g biscuiți în fiecare recipient.2. Se tai curmalele în patru, iar apoi în cubulețe. Adaugi în cantități egale în cele două recipiente, peste biscuiți.3. Se mixează crema vegetală Meggle cu 35ml lapte rece până se omogenizează.4. Adaugi căpșunile tăiate felii sau cum am realizat ulterior că ar fi fost mai bine, mixate pastă fină înainte de a le adăuga în cremă. Se toarnă în cantități egale peste biscuiți.5. Într-un ibric se pun la topit bănuții de ciocolată Sweeteria cu 2-3 linguri de lapte. Nu se lasă pe foc, ci ridici și ții deasupra flăcării. Altfel se poate arde ușor.Odată omogenizat, se toarnă egal în recipient, deasupra cremei cu căpșuni.6. Într-un bol se prepară frișca folosind cele 200 ml smântână frișcă Meggle. Mixezi bine până își schimbă consistența. 7. Se pune frișcă în cantități egale. Sigur îți va mai rămâne, noi am mâncat-o cu căpșuni, care și acelea ne-au mai rămas.

22v2.jpg

8. Se ornează opțional cu căpșuni, curmale și filgi de ciocolată. Pentru fulgi am folosit un bănuț de ciocolată Sweeteria, dat prin răzătoarea cu găuri mari.

Sursa: https://cudragcristina.com/2019/06/13/desert-vegan-fara-gluten-cu-capsuni-si-curmale/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *